Robbie Coltrane

Robbie Coltrane OBE (Rutherglen, 30 maart 1950 - Larbert, 14 oktober 2022) skûlnamme fan Anthony Robert McMillan, wie in Skotsk akteur en komyk. Bûten it Feriene Keninkryk krige er bekendheid mei syn rol yn de film Nuns on the Run út 1990, mei Eric Idle, en as de paus yn de satiryske film The Pope Must Die út 1991. Yn 2001 spile er foar it earst de rol fan healreus Rubeus Hagrid yn de Harry Potter filmrige.

Robbie Coltrane
Filmklapper.png akteur
Robbie Coltrane (2007)
Robbie Coltrane (2007)
persoanlike bysûnderheden
echte namme Anthony Robert McMillan
nasjonaliteit Flag of the United Kingdom (3-5).svg Britsk
berne 30 maart 1950
berteplak Rutherglen
stoarn 14 oktober 2022
stjerplak Larbert
etnisiteit Flag of Scotland.svg Skotsk
jierren aktyf 19792022

Robbie Coltrane ferstoar op 14 oktober 2022 yn 'e âldens fan 72 jier.


Wiki letter w.svg
Dit artikel is in stobbe oer in biografy.
Jo wurde útnûge en foegje jo witten hjir ta.

FilmografyBewurkje

Filmografy as akteur
jier titel rol of funksje opmerkings
films
1980 Flash Gordon Man op it fleanfjild
Death Watch Limûsine sjauffeur
1981 Subway Riders resjersjeur
1982 Britannia Hospital Stakende arbeider
1983 Ghost Dance George
Krull Rhun
1984 Chinese Boxes Harwood
1985 National Lampoon's European Vacation Man in bathroom
The Supergrass Det. Sgt. Troy
Defence of the Realm Leo McAskey
1986 Caravaggio Scipione
Absolute Beginners Mario
Mona Lisa Thomas
1987 Eat the Rich Jeremy
1988 The Fruit Machine Annabelle
1989 Henry V Falstaff
Bert Rigby, You're a Fool Sid Trample
Let It Ride kaartsjes ferkeaper
Danny, the Champion of the World Victor Hazell
Slipstream Montclaire
1990 Midnight Breaks Hudge
Nuns on the Run Charlie McManus
Sister Inviolata
Perfectly Normal Alonzo Turner
1991 The Pope Must Die The Pope
Triple Bogey on a Par Five Hole Steffano Baccardi
1992 Oh, What a Night' Todd
1993 Boswell & Johnson's Tour of the Western Isles Dr. Samuel Johnson
The Adventures of Huck Finn Duke
1995 GoldenEye Valentin Dmitrovich Zukovsky
1997 Buddy Dr. Bill Lintz
1998 Frogs for Snakes Al Santana
Montana The Boss
1999 The World Is Not Enough Valentin Dmitrovich Zukovsky
Message in a Bottle Charlie Toschi
2001 On the Nose Delaney
From Hell sersjant Peter Godley
Harry Potter and the Philosopher's Stone Rubeus Hagrid
2002 Harry Potter and the Chamber of Secrets
2004 Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Ocean's Twelve Matsui
Van Helsing: The London Assignment Mr. Hyde Stim
Van Helsing
2005 Harry Potter and the Goblet of Fire Rubeus Hagrid
2006 Stormbreaker De minister presidint
Provoked Lord Edward Foster
2007 Harry Potter and the Order of the Phoenix Rubeus Hagrid
2008 The Tale of Despereaux Gregory Stim
The Brothers Bloom De kurator
2009 Gooby Gooby Stim
Harry Potter and the Half-Blood Prince Rubeus Hagrid
2010 Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1
2011 Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2
2012 Brave Lord Dingwall Stim
Great Expectations Mr. Jaggers
2014 Effie Gray Dokter

Boarnen, noaten en referinsjesBewurkje

Boarnen, noaten en/as referinsjes: