Three-ality: ferskil tusken ferzjes

Content deleted Content added
No edit summary
No edit summary
Rigel 1:
'''Three-ality''' is in Fryske popgroep. Yn 2002 wûn Three-ality de sjuerypriis en publykspriis by it Fryske sjongfestival [[Liet]], doe noch ûnder de namme ''Flat out''.
Maeike Sijtsma 21-06-1983
Femke Hoeksma 03-05-1985
Sanne Hoeksma 23-01-1987
 
== Gearstalling ==
Three-ality, Drie jonge vrouwen die worden geprezen om hun zangkwaliteit. Bekend om hun samenzang, harmonie en perfecte zuiverheid! Zij brengen een door Onno Krijn gearrangeerd Album uit ! " 't Minne " dat 16 Februari uitkomt!
De groep hat trije sjongsters:
*Maeike Sijtsma 21-06-(1983)
*Femke Hoeksma 03-05-(1985)
*Sanne Hoeksma 23-01-(1987)
 
== Diskografy ==
In 2002 won Three-ality zowel de vakjury als de publieksprijs van het Friese Songfestival 'Liet'. Daarop volgde ook een eerste plaats op het streekfestival van Nederland! Na een tour te hebben gedaan met oa Nynke Laverman en De Kast deden zij mee aan een door Leoni Jansen georganiseerde theatertour door Nederland: " Made in Holland", daar leerden zij de producer Onno Krijn kennen.
=== Single's ===
*[[2007]]: ''Simmer yn Fryslân'' - mei [[Remon de Jong]]
*[[2007]]: ''Winter mei dy''
 
=== Albums ===
Onno Krijn die eerder arrangeerde voor oa Lionel Richie, Karin Bloemen en Anouk liep al heel lang rond met een verlangen om een album te maken met Nederlandstalige liedjes uit de middeleeuwen en renaissance en afgelopen jaar leek hem het juiste jaar om met dit prachtige project, "'t minne" te beginnen in samenwerking met Three-ality!
*[[2009]]: '''t Minne''
Klik voor een vergrootte weergave | Click to zoom
Een mix van tientallen kleuren en stijlen van muziek die samengebracht zijn tot een bijzondere sound... Er wordt lovend gesproken over deze nog nooit eerder vertoonde mix van de Oud-Nederlandse taal en Wereldmuziek...
 
== Keppeling om utens ==
Nynke Laverman: " Dat die meiden van three-ality steengoed kunnen zingen, dat wist ik al langer, maar met dit album verrassen ze me totaal in hun artistieke keuzes. Ze laten hierop horen dat ze naast knallende stemmen ook lef, humor en een eigenzinnige smaak hebben."
*[http://www.three-ality.nl/ Hiemside fan Three-ality] <small>''Nederlânsk''</small>
 
Frank Sanders: " Beeldend, bijzonder, hartveroverend... Een vakkundig medicijn voor een verloren ziel..."
 
Omrop Fryslan (Willem De Vries): " Three-ality brengt een indrukwekkende, eigentijdse ode aan de middeleeuwen... Drie stemmen die gezamenlijk een spannend geheel vormen. Three-ality bewijst dat oude muziek niet saai hoeft te zijn. De jeugd heeft de toekomst, maar blijkbaar ook het verleden, bewijzen de drie jonge zangeressen van Three-ality op hun nieuwe cd."
 
 
[http://www.three-ality.nl]
[http://www.myspace.com/threeality]
[http://www.three-ality.hyves.nl/?ref=sr]