Wikipedy:Stikken skriuwe yn Wikipedia-styl: ferskil tusken ferzjes

Content deleted Content added
Aliter (oerlis | bydragen)
"Keppelings om útens"
No edit summary
Rigel 1:
Foar it '''skriuwen en oanfoljen fan artikels yn 'e Wikipedy''' binne eins mar twa echte regels: jo stikken moatte sa objektyf mooglik wêze en jo meie gjin teksten, yllustraasjes ensfh. oernimme dy't ûnder it auteursrjocht falle (sjoch hjirûnder). Dêrnjonken binne der in stikmannich rjochtlinen dy't de ferskillende Wikipedys hantearje om wat in ienheid yn 'e Wikipedia-gaos te skeppen. Hjirûnder steane guon fan dy rjochtlinen en wat tips. Grif sille de meiwurkers oan de Fryske Wikipedy der geandewei wol meiïnoar út komme.
Voor het '''schrijven en aanvullen van artikelen in Wikipedia-stijl''' bestaan eigenlijk maar twee echte regels: [[Wikipedy:Objectivens|Objectivens]] en het verbod op overtreding van auteursrechten (zie onder). Wel ondersteunen de gezamenlijke Wikipedia's een aantal richtlijnen, om een enigszins eenvormige, praktische en herkenbare vorm en stijl door alle artikelen heen te krijgen. Hieronder staan een paar van die richtlijnen, plus wat hints om te overwegen. Al doende zullen de medewerkers van deze Friese Wikipedia in gezamenlijk overleg een eigen werkwijze vinden.
 
==EenMei in artikel beginnenúteinsette==
In nij artikel hoecht net perfoarst in hiel ferhaal te befetsjen. Jo meie ek bêst mei in pear sinnen folstean. It giet net by de grutte út, wichtichst is dat alles wier is en yn goed Frysk beskreaun stiet. Lytse stikjes liede gauris ta reaksjes fan oaren dy't jo artikel útwreidzje en oanpasse. Dat wol fansels net sizze dat nije stikken net wiidweidich wêze meie - krekt oarsom!
Als je dat wilt, kun je een nieuwe pagina ook openen met een paar goed geformuleerde zinnen, een korte beschrijving van het onderwerp. Je bent niet verplicht er meteen een heel lang artikel van te maken. Ook kleine beetjes (juiste) informatie zijn welkom! Je nodigt zo mischien een ander uit om meer informatie toe te voegen. Uiteraard is een heel artikel te prefereren en sommige mensen hebben dan ook de prettige gewoonte om met een langer stuk tekst te beginnen.
 
==Stijltips==