Oostende: ferskil tusken ferzjes

68 bytes lytser ,  11 jier lyn
gjin bewurkingsgearfetting
No edit summary
'''Oostende''' is in stêd yn de [[Belgje|Belgyske]] provinsje [[West-Flaanderen]], dy't sa'n bytsje sintraal oan de Belgyske kust leit. It is de grutste stêd oan de kust in wichtich toeristysk en ekonomysk sintrum en telt sa'n 68.000 ynwenners. De stêd hat teffens in see- en lofthaven.
 
== StadsprofielStddsprofyl ==
=== LiggingLizzing en kernenkearnen ===
De stadstêd ligt centraalleit langsoan de BelgischeBelgyske kust, op ongeveersa'n 35 km vanfan de [[Nederlân]]se grensgrins en 30 km vanfan de [[Frans]]eFranske grins grensôf. Oostende ligt in de [[Duin (geografie)Dún|duinendune]]- en kuststreek. TenBewesten westen vanfan de [[havengeul]] is de kust bijnahast volledigfolslein volgebouwdfolboud. Het oostelijk deel paalt aan de zeereepduinen van [[Bredene]] tussen Oostende en [[De Haan]] die, op het voormalig militair gebied na, onbebouwd zijn. Oorspronkelijk lag het op een eiland ([[Testerep]]) voor de Vlaamse kust, en was het het meest oostelijke dorp ervan (vandaar de naam). Aan de andere kant lag [[Westende]] en in het midden lag [[Middelkerke]].
 
Oostende is eenin [[sintrumstêd]] metmei eenin historischehistoaryske stadskernstedskearn, 19e eeuwseieuske gordelgurdel en uitlopersútrinners langsoan de kustlijnkustline. TypischTypysk voorfoar haarhar uitzichtútsjoch zijnbinne hetit kustfront vanfan flatgebouwen, de dichtbebouwdetichtbeboude [[binnenstadbinnenstêd]] en grootschaligegrutskalige infrastructurenynfrastruktueren zoalssa zeeas see- en [[Luchthaven Oostende|luchthavenLoftthaven]] met dichtbij dichtbebouwde verkaveling. Oostende heeft een [[winkelcentrum]] dat regionaal in trek is, veel scholen (vooralfral secundair en lager onderwijs) en recreatie.
 
== Toerisme ==