Samuel Colt: ferskil tusken ferzjes

Content deleted Content added
Nije Side: {{wurk}} thumb|right|Samuel Colt '''Samuel Colt''' (Hartford 19 july 1814 – dêre, 10 jannewaris 1862) wie in Ameri...
 
Rigel 18:
 
=== Foar himsels ===
In aprilApril 1836 begonsette hijer zijnútein bedrijf gespecialiseerdmei in debedriuw productie vanyn revolvers in [[Patterson (Newyn Jersey)|Patterson]], [[New Jersey]].
 
De fabriek kwam maar moeizaam van de grond daar Colt bijna geen investeerders kon vinden. Hij probeerde daarom zelf het geld bijeen te krijgen. Hij demonstreerde zijn revolver onder andere aan aan president [[Andrew Jackson]], die Colt zijn goedkeuring gaf. Desondanks wilde nog bijna niemand het nieuwe wapen kopen. De [[paniek van 1837]] dreigde Colt’s fabriek zelfs failliet te laten gaan, maar een oorlog met de [[Seminolen]] keerde het tij; Colt kreeg zijn eerste opdrachten. Dit succes duurde niet lang en Colt moest zijn fabriek sluiten.
 
In 1847 keerden Colt’s kansen opnieuw toen kapitein [[Samuel Walker]] voor de Texas Rangers 1000 revolvers bestelden voor in de [[MexicaansMeksikaansk-AmerikaanseAmerikaanske OorlogKriich]]. Door deze bestelling kon Colt zijn bedrijf nieuw leven inblazen. Vanaf dat moment werd de revolver steeds populairder. De [[CalifornischeKalifornyske goudkoortsgoudkoarts]] en snelle kolonisatie van het westen van de Verenigde Staten deed de omzet van Colt’s fabriek explosief stijgen.
 
=== Lettere jierren ===