Dover (Ingelân): ferskil tusken ferzjes

Content deleted Content added
Swarte Kees (oerlis | bydragen)
nl;
(Gjin ferskil)

De ferzje fan 2 jun 2011 om 20.13

Dover

Dover (eartiidsk yn it Nederlânsk: Daveren) is in wichtich havenplak yn Ingelân, yn it greefskip Kent. De stad leit oan it Nau fan Calais (of Strjitte fan Dover), lykas it eastlik diel fan It Kanaal neamd wurdt.

Dover
Haven
Dover Castle
Oan dizze side wurdt noch wurke!

Fier hjir asjebleaft gjin bewurkings út
oant de skriuwer mei de side klear is.


De stêd hat fan âlds fan maritym belang west. Al foar de Romeinen (die de stad Dubris Portus noemden) was Dover een voor de hand liggende invalsplaats, omdat het op slechts 34 kilometer van de Franse kust ligt. Tot 1923 was Dover een marinebasis; daarna werd de haven vooral aangewend voor civiele doeleinden. Er zijn veerverbindingen met verschillende plaatsen op het vasteland van Europa: Calais, Duinkerke en Boulogne in Frankrijk. Daarmee hat de stad de belangrijkste haven voor it verkeer oer It Kanaal.

Momenteel hat agglomeraasje Dover sa'n 37.000 ynwenners. Fiskerij, yndustry en vooral het toerisme en de havenactiviteiten zijn de belangrijkste bronnen van inkomsten.

Dover is befaamd om de witte krijtrotsen van Dover (de white cliffs of Dover). Ook is er een imposant kasteel (Dover Castle), met de resten van een Romeinse vuurtoren uit de 4e eeuw. In de Tweede Wereldoorlog was de stad het mikpunt van zware bombardementen.

De krytrotsen fan see ôf

Categorie:Civil parish in Kent Categorie:Stad in Engeland Categorie:Plaats in Kent