Wikipedy:Oerlisside: ferskil tusken ferzjes

[[m:User:Greg (WMF)|Greg Grossmeier]] <small>(via the [[m:Global message delivery|Global message delivery]] system)</small>. 20 aug 2013, 21.05 (CEST) <small>(wrong page? [[m:Distribution list/Global message delivery|You can fix it.]])</small>
<!-- EdwardsBot 0560 -->
 
== Concept jaarplan en begroting 2014 Vereniging Wikimedia Nederland ==
 
<small>Dit Nederlandstalige bericht is geplaatst in De Kroeg of soortgelijke pagina op de projecten Wikipedia, WikiWoordenboek, Wikibooks, Wikiquote, Wikisource, Wikispecies, Wikiversity, Wikivoyage, Wikinews, Commons, Wikidata, Outreach in de bestaande taalversies Nederlands, Fries, Limburgs, Nedersaksisch en Zeeuws van deze projecten. </br>Dit bericht is in de eerste plaats bedoeld voor mensen die in Nederland wonen. </br>Voel je vrij om dit Nederlandstalige bericht te vertalen in het Fries, Limburgs, Nedersaksisch of Zeeuws.
</br>De Vereniging Wikimedia Nederland ondersteunt onder andere het werk van de vrijwilligers die op Wikipedia of een van de zusterprojecten daarvan actief zijn. </small></br>
 
Een jaar geleden is een subsidie aangevraagd bij de [[:meta:FDC portal|Funds Dissemination Committee (FDC)]] van de Wikimedia Foundation (WMF) middels een [[:meta:FDC portal/Proposals/2012-2013 round1/Wikimedia Nederland/Proposal form|proposal form]]. De board van de WMF heeft de aanvraag [[:meta:FDC_portal/FDC_recommendations/2012-2013_round1|gedeeltelijk toegekend]] in overeenstemming met de aanbeveling van de FDC.</br>
Voor 1 oktober 2013, dient WMNL een proposal form bij de FDC in te dienen voor het jaar 2014. Net als vorig jaar wil WMNL dat doen op basis van een door de leden tijdens een ALV vastgesteld jaarplan en begroting. Tijdens de ALV van 23 maart 2013 is de volgende '''motie''' vastgesteld: "Het begrotingsproces dient zoveel mogelijk open en transparant te verlopen. Leden worden, zowel aan aan het begin van als gedurende het proces om tot een ontwerpbegroting te komen, om hun input gevraagd en actief betrokken," zie daarvoor ook de [http://nl.wikimedia.org/wiki/Notulen20130323 concept-notulen van de ALV 23 maart 2013].
</br>De pagina [http://nl.wikimedia.org/wiki/Jaarplan_2014 jaarplan 2014] op de wiki van de vereniging staat open voor ieders bijdragen met ideeën over wat WMNL wel of niet zou moeten doen in het jaar 2014. Wat wil jij bijdragen aan het bereiken van de missie van de Wikimedia beweging? Hoe kan de Vereniging Wikimedia Nederland jou daar bij ondersteunen? Laat [http://nl.wikimedia.org/wiki/Jaarplan_2014 daar] van je horen.
 
;Prioriteiten
In het concept jaarplan zijn de volgende prioriteiten voor het jaar 2014 door de directeur benoemd. Het bestuur heeft op basis van een onderlinge peiling de volgorde van de prioriteiten bepaald.
#Meer vrijwilligers en meer bewerkers mobiliseren. Inzet van kantoorcapaciteit vooral op de activiteiten die hieraan maximaal bijdragen.
#Verbeteren van de interactie met de Wikipedia-gemeenschap.
#Inhoudelijk focus op één of twee (nieuwe) thema’s buiten het traditionele GLAM-bereik met groot potentieel om nieuwe bewerkers en vrijwilligers te werven
#Bestendigen en verder uitbouwen van huidige relaties met grote GLAM instellingen; selectief/kritisch zijn bij het honoreren van nieuwe verzoeken tot samenwerking.
#Verschillende doelstellingen op het gebied van communicatie met het grote publiek, leden- en donateurswerving aan elkaar koppelen door middel van één grote publiekscampagne.
#Verkennen van de mogelijkheden om op het terrein van educatie actief te worden, leidend tot een beslissing over het al dan niet ontwikkelen van een programma op dit terrein.
 
Er zijn diverse manieren om te reageren op concept jaarplan en begroting 2014. Uiteraard per mail, maar ook op:
* [http://nl.wikimedia.org/wiki/Wikizaterdag#31_augustus_2013 Wikizaterdag 31 augustus] is er de mogelijkheid om over concept te praten met enkele bestuursleden
* 5 september 2013 bestuursvergadering, vaststellen concept dat naar de ALV gaat en het [http://meta.wikimedia.org/wiki/FDC_portal/Proposal_form formulier voor de FDC-aanvraag]
* 15 september 2013 uiterste inzenddatum laatste amendementen voor behandeling tijdens ALV
* 21 september 2013 de ALV stelt jaarplan en begroting 2014 vast
Gelet op het doel de interactie met de Wikipedia gemeenschap te verbeteren, vragen we ook aan de leden van de Wikipedia gemeenschap om hun vragen en opmerkingen bij het concept jaarplan 2014. Het gaat ook jou aan. Laat van je horen. [[Meidogger:Ad Huikeshoven|Ad Huikeshoven]] ([[Meidogger oerlis:Ad Huikeshoven|talk]]) 28 aug 2013, 12.33 (CEST)
13

bewurkings