Nederlânsk Kanker Ynstitút: ferskil tusken ferzjes

Content deleted Content added
wurk
Rigel 1:
{{wurk}}
De side oer de ''Nederlands Kanker Ynstitút'' dy't jo besykje net langer bestiet.
[[Ofbyld:Anthoni van Leeuwenhoekziekenhuis 1973.jpg|thumb|Het Laboratoriumgebouw van het NKI aan de [[Plesmanlaan]] in 1973]]
Wy ferwite nei it ûngemak.
It '''Nederlânsk Kanker Ynstitút''', NKI, te [[Amsterdam]] is oprjochte yn [[1913]] troch ûnder oaren de [[sjirurch]] [[Jacob Rotgans (sjirurch)|Jacob Rotgans]].<br>
Het NKI vormt met het [[Antoni van Leeuwenhoeksikehûs]] één organisatie. Vroeger werd deze organisatie het NKI-AVL genoemd. In 2013 is de naam gewijzigd naar het '''Antoni van Leeuwenhoek''', dat hiermee een wetenschappelijk onderzoeksinstituut en een gespecialiseerde kliniek, gericht op het bestrijden van de ziekte [[kanker]], omvat.
Sinds 1973 is het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam [[Amsterdam Nij-West|Nij-West]] gevestigd naast het [[Slotervaartsikehûs]].
 
Centraal staan nieuwe methoden van diagnostiek en behandeling. De primaire clusters van het Antoni van Leeuwenhoek zijn: Research, Heelkundig Oncologische Disciplines, Medisch Oncologische Disciplines, Radiotherapie en Diagnostisch Oncologische Disciplines.
Mei freonlike betinking,
 
Wikipedia
Begin negentiger jaren heeft het NKI in samenwerking met de medische faculteit van de [[Frije Universiteit Amsterdam]] de [[Onderzoekschool Oncologie Amsterdam]] ((OOA) opgericht voor [[postdoktoraal]] onderwijs en onderzoek. Deze onderzoeksschool was in 1993 voor het eerst geaccrediteerd door de [[Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen|KNAW]].
 
== Bekende (âld-)meiwurkers ==
[[Ofbyld:Wassink.jpg|thumb|Wassink en Joosse (1940)]]
* [[René Bernards]]
* [[Piet Borst]]
* [[Daniël den Hoed]]
* [[Jacob Rotgans (sjiruch)|Jacob Rotgans]]
* [[Willem Wassink]]
 
== Keppelingen om utens ==
* {{en}} [http://www.nki.nl/ NKI (''Netherlands Cancer Institute'')]
* {{nl}} [http://www.historad.nl Historad. ''Oer 100 jier radioterapy yn Nederlân, 1913-2013]
 
[[Kategory:Genêskundige organisaasje]]
[[Kategory:Undersyksynstitút yn Nederlân]]