Haadmenu iepenje

Petrus Johannes Maria (Peer) Mascini (Heemstede, 23 maart 1941 - Amsterdam, 16 maaie 2019) wie in Nederlânsk akteur dy't yn ferskate Nederlânske films spile. Teffens wie er ferbûn oan teätergroep Hauser Orkater. Fierders is Mascini ferneamd wurden mei in protte reklamefilmkes op radio en telefyzje fan de Melkunie (Al het goede komt van Melkunie-koeien), dat wylens opgien is yn Campina.

Hy wenne yn Amsterdam dêr't er ek ferstoar yn de âldens fan 78 jier.

FilmografyBewurkje

  • Familieweekend (2016)
  • Alleen maar nette mensen (2012)
  • De President (2011) - butler
  • Mijn vader is een detective: Het geheimzinnige forteiland (2009) - preparateur
  • Schnitzelparadijs telefyzjerige (2008)
  • Crazy 88 telefyzjerige (2008)
  • Blind Date (2007) - Gast oan de bar
  • Moordwijven (2007) - Jan-Hein
  • SEXtet (2007) - Dokter
  • Het woeden der gehele wereld (2006) - Dûmny Meewers
  • Sextet: De nationale bedverhalen (2006) - Dokter
  • Masterclass (2005) - Peer
  • Costa! telefyzjerige - Wim (Ofl., Zon, zee, sex en m'n opa, 2005)
  • Allerzielen (2005) - Boer (part 'Betsy')
  • Flirt (2005) - Lex syn heit
  • 06/05 (2004) - Buorman
  • Pietje Bell II: De jacht op de tsarenkroon (2003) - Haadmaster
  • Egofixe (2003) - Arnoud Kneypp
  • 'n stukje humor (2002) - Professor Ewald
  • Down (2001) - Hjitte keapman
  • Rent a friend (2000) - Smulders
  • No trains no plains (1999) - Benny
  • Jezus is een Palestijn (1999) - Heit
  • Wij Alexander telefyzjerige - Quarles van Ufford (1998)
  • Het 14e kippetje (1998) - Mr. Moorman
  • Dr. Sabelhout telefyzjerige - Dr. Sabelhout (1998)
  • Au! (1997) - Rol ûnbekend
  • De zeemeerman (1996) - Dr. Van Rhijn
  • Blind Date (1996) - Pom
  • De biechtstoel (telefyzjefilm, 1996) - Rol ûnbekend
  • Filmpje! (1995) - Joop Rooster
  • Vraag 't aan Dolly telefyzjerige - Rol unbekend (Ofl., Kunst, 1995)
  • Coverstory telefyzjerige - Joop van Dinteren (Episoade 2.2, 1995)
  • Ik ga naar Tahiti (1992) - Sandberg
  • Hotel Amor telefyzjerige - Rol onbekend (1991-1992)
  • Oh Boy! (1991) - Regisseur
  • De finales (1990) - Skiedsrjochter
  • Zwerfsters (1989) - Leo
  • Hersenschimmen (1988) - Karl Simic
  • Abel (1986) - Regisseur
  • De lift (1983) - Professor
  • De smaak van water (1982) - Akkompanist
  • Zwaarmoedige verhalen voor bij de centrale verwarming (1975) - Rol ûnbekend

PrizenBewurkje

Yn 1996 krige Mascini in Gouden kalf foar syn rol yn de film Blind Date. It jier dêrnei foel er fannijs yn de prizen mei in Gouden Loeki foar it Melkunie-reklamespotsje "ik had nog zo gezegd: geen bommetje!".

Keppelingen om utensBewurkje