Ferskil tusken ferzjes fan "Knooppunt Euvelgunne"

wurkleas
(nl;)
 
(wurkleas)
[[Ofbyld:KnooppuntEuropapleinGr.PNG|thumb|''Knooppunt Euvelgunne'']]
It '''Knooppunt Euvelgunne''' (by it bedriuwenterrein [[Driebond (GrinslânGrins)|Driebond]] yn [[GrinslânnGrinslân]]) is it nije [[knooppunt (ferkear)|ferkearsknooppunt]] foar de oansluting fan de dûbelbaansautowei [[Rykswei 7|N7]] en de dûbelbaansautowei [[Rykswei 46|N46]], as ferfanging fan de besteande [[Haarlimmermaroansluting|ôfritkonstruksje]] yn it [[Knooppunt Europaplein (Grinslân)|Europaplein]] tusken de GrinzeerGrinzer eastlike en súdlike [[Ring Grins|ringwei]].
{{wurk}}
Het knooppunt, in de vorm van een scheve [[trompetaansluiting]], is aangelegd als onderdeel van het [[Euvelgunnetracé]]. Het knooppunt en het tracé zijn vernoemd naar de voormalige [[buurtschap]] [[Euvelgunne]]. Door het knooppunt ontstaat een doorgaande verbinding zonder [[verkeerslicht]]en op het traject van de A7 naar de oostelijke ringweg, waarbij ook het Europaplein wordt ontlast.
 
It knooppunt, yn de foarm fan in skeane [[trompetoansluting]], is oanlein as ûnderdiel fan it [[Euvelgunnetrasee]]. It knooppunt en it trasee binne ferneamd nei de eartiidske [[buorskip]] [[Euvelgunne]]. Troch it knooppunt ûntstiet in trochgeande ferbining sûnder [[ferkearsljocht]]en op it trajekt fan de A7 nei de eastlike ringwei, wêrby'tt ek it Europaplein ûntlêste wurdt.
Het knooppunt is in de ringweg (van Europaplein naar Ringweg Oost v.v.) geopend op 15 december 2008 <ref>[http://www.dvhn.nl/nieuws/noorden/stad/article4157554.ece/Nieuw_knooppunt_in_ringweg_open_ Nieuw knooppunt in ringweg open] op de site van het [[Dagblad van het Noorden]]</ref>. De tak vanuit de A7 (vanuit Duitsland richting zowel Europaplein als Ringweg Oost en v.v.) is op 1 februari 2009 geopend. Hiermee is het voormalige trace over de Gideonbrug nu officieel een stadsautoweg met een maximale snelheid van 70 km/u.
 
HetIt knooppunt is inyn de ringwegringwei (vanfan Europaplein naarnei RingwegRingwei OostEast v.v.) geopendiepene op 15 decemberdesimber 2008 <ref>[http://www.dvhn.nl/nieuws/noorden/stad/article4157554.ece/Nieuw_knooppunt_in_ringweg_open_ Nieuw knooppunt in ringweg open] op de site vanfan hetit [[Dagblad van het Noorden]]</ref>. De taktûke vanuitfanút de A7 (vanuitfanút DuitslandDútslân richting zowelrjochting Europaplein alsmar ek RingwegRingwei OostEast en v.v.) is op 1 februarifebrewaris 2009 geopendiepene. HiermeeHjirmei is hetit voormaligeeartiidske tracetrasee overoer de GideonbrugGideonbrêge nuno officieeloffisjeel eenin stadsautowegstedsautowei metmei eenin maximalemaksimale snelheid vanfan 70 km/u.
 
{{Boarnen|boarnefernijing=
56.977

bewurkings