Haadmenu iepenje
Christina Aguilera.

Christina María Aguilera (Staten Island (New York City), 18 desimber 1980) is in Amerikaansk popartyste.

LibbenBewurkje

Se briek definityf troch mei har debútalbum Christina Aguilera (1999). Mi Reflejo (2000), in Spaansktalich popalbum, en My Kind of Christmas (2000) waarden ek goed ûntfongen.
Aguilera's twadde studioalbum Stripped (2002) wie minder súkselfol as har foarrige albums - nei alle gedachten om't hja har ûnskuldige tsienerymago ferruile hie foar in nij mear eksplisyt sexy imago.
Har tredde studioalbum Back to Basics (2006) hie ynfloeden fan soul-, jazz- en bluesmuzyk en waard wol posityf ûntfongen. Wilens hat hja in Grutste Hits album útbrocht mei de namme Keeps Gettin' Better: A Decade of Hits (2008) en der in fjirde studio album, wat yn de simmer fan 2009 ferskynde. Wrâldwiid hat Aquilera mear as 42 miljoen platen ferkocht.

Aguilera hat in grut tal prizen wûn, dêr't fiif Grammy Awards, fan achttjin nominaasjes by binne.

FilmografyBewurkje

  • 1999: Beverly Hills 90210 - Harsels
  • 2000: Saturday Night Live - Muzikale gast
  • 2003: Saturday Night Live - Harsels/muzikale gast
  • 2004: Saturday Night Live - Gastfrou
  • 2004: Shark Tale - Jellyfish
  • 2006: Saturday Night Live - Harsels
  • 2007: Simpsons: The movie - Harsels
  • 2008: Shine A Light (Rolling Stones dokumintêre) - Harsels
  • 2010: Get Him to the Greek - gastaktrise
  • 2010: Burlesque - Ali Marilyn Rose
  • 2015: Nashville - Jade St. John (Seizoen 3)
  • 2017: The Emoji Movie - Akiko Glitter (stim)
  • 2018: Life of the party - harsels
  • 2018: Zoe Film - Jewels
  • 2011 - 2016 The Voice - coach yn seizoen 1, 2, 3, 5, 8 en 10.

DiskografyBewurkje

Studio albums

  • Christina Aquilera (1999)
  • Stripped (2002)
  • Back to Basics (2006)
  • Bionic (2010)
  • Burlesque: Original Motion Picture Soundtrack (2010)
  • Lotus (2012)
  • Liberation (2018)

Kompilaasje

  • Keeps Gettin' Better: A Decade of Hits (2008)

DVDs

  • Genie Gets Her Wish (1999)
  • My Reflection (2001)
  • Stripped Live in the UK (2004)
  • Back to Basics: Live and Down Under (2008)

TourneesBewurkje

  • 1997: The Spinning Tour
  • 2000: TLC Tour (Opening Act)
  • 2000: Sears & Levis US Tour
  • 2001: Latin America Tour
  • 2003: The Justified & Stripped North American Tour
  • 2003: The Stripped World Tour
  • 2006-2007: Back To Basics World Tour
  • 2011: Bionic Tour

Keppeling om utensBewurkje

  Ofbylden dy't by dit ûnderwerp hearre, binne te finen yn de kategory Christina Aguilera fan Wikimedia Commons.