Redman (berne 17 april 1970 yn Newark, New Jersey as Reggie Noble), is in rapper út de Feriene Steaten dy't yn de njoggentiger jierren ferneamd waard by Def Jam. Boppedat is er bekend troch syn gearwurking mei Wu-Tang-Clan-lid Method Man. De skaainamme „Redman“ krige er, doe't er yn 't gesicht rekke waard mei in sniebal en dêrnei in reade holle krige.

Redman, 2006
Redman

DiskografyBewurkje

AlbumsBewurkje

  • 1992: Whut? Thee Album
  • 1994: Dare Iz a Darkside
  • 1996: Muddy Waters
  • 1998: Doc's Da Name 2000
  • 1998: El Nino (mei Erick Sermon en Keith Murray)
  • 1999: Blackout! (Method Man & Redman)
  • 2001: Malpractice
  • 2001: How High (tegearre mei Method Man) soundtrack foar de film How High
  • 2005: Ill at Will Mixtape Vol. 1
  • 2005: Ill at Will Mixtape Vol. 2
  • 2007: Live from The Bricks Mixtape
  • 2007: Red Gone Wild: Thee Album
  • 2010: Reggie
  • 2015: Mudface
  • 2018: Muddy Waters, Too

SingelsBewurkje

  • 1992: Blow Your Mind
  • 1993: Time 4 Sum Aksion
  • 1993: Tonight's da Night
  • 1994: Rockafella
  • 1995: Can't Wait (US #94)
  • 1995: How High (mei Method Man) (US Nr. 13)
  • 1996: It's Like That (My Big Brother) (US Nr. 95)
  • 1997: Pick It Up
  • 1997: Whateva Man (US #42)
  • 1998: I'll Bee Dat!
  • 1999: Da Goodness
  • 1999: Let Da Monkey Out
  • 2001: Let's Get Dirty (I Can't Get in Da Club) (US Nr. 97)
  • 2001: Smash Sumthin'
  • 2002: Dirrty (mei Christina Aguilera)
  • 2007: Put It Down

FilmografyBewurkje

  • 1999: Colorz of Rage
  • 1999: PIGS
  • 2000: Boricua's Bond
  • 2001: Statistic: The Movie
  • 2001: How High
  • 2002: Stung
  • 2003: Thaddeus Fights the Power!
  • 2003: Scary Movie 3
  • 2003: Def Jam:Vendetta (kompjûterspul)
  • 2004: Method & Red
  • 2004: Chuckys Baby
  • 2004: Def Jam:Fight for New York (kompjûterspul)
  • 2006: High Times Stony Awards
  • 2007: Def Jam:Icon (kompjûterspul)
  • 2015: Dark

Keppeling om utensBewurkje