Jean Pierre Rawie: ferskil tusken ferzjes

Content deleted Content added
kepp.
kop
Rigel 1:
'''Jean Pierre''' (oorspronkelijk: Jan Pieter) '''Rawie''' ([[Scheveningen]], 20 april 1951) is een [[Nederland]]s [[dichter]] en [[vertaler]].
 
== Libben en wurk ==
Rawie is de soan fan in [[doopsgesind]]e luchtmachtpredikant. Yn 1954, ferhûze de hûshâlding Rawie nei [[Wynskoat]]. Yn 1970 ferfarde Rawie nei de stêd [[Grins]] om dêre talen te studearjen en yn 1975 die er mei oan it tydskrift ''[[De nieuwe Clercke]]'', ûnder it [[pseudonym]] ''Albert Zondervan'' dêr't [[Driek van Wissen]] ek gebrûk fan makke.
 
Line 19 ⟶ 20:
 
==Charlotte Köhler Priis==
Yn 2008 ûntfong er de Charlotte Köhler Prijs, in trijejierlikse oeuvrepriis foar auteurs, besteande út 18.000 euro. De priis wurdt ôfwikseljend jûn oan in skriuwer fan toanielwurk, poëzij en proaza. De sjury skreau oer Rawie's wurk: "''De milde toon, doortrokken misschien van ironische momenten, kan de ernst van de eeuwige thema’s niet verhullen (…) en past naadloos binnen de tijdloze, klassieke thematiek, die vanaf het begin de poëzie van Rawie heeft beheerst: liefde, dood, ontzegging en gemis. Het getuigt ook van moed om als dichter zulke door de eeuwen heen zogenaamd platgetreden paden te gaan. Klassiek, tijdloos, zeker, maar hij verwoordt die thema’s in een keur van nieuwe en somtijds verrassende variaties."''
 
==Bibliografy==