Ferskil tusken ferzjes fan "Wikipedy:Oerlisside"

→‎Bot útsletten: mijn reactie
(→‎Bot útsletten: mijn reactie)
No, ik lit it derby. It docht bliken dat er mei dy bot al mear as in wike illegaal dwaande is, dat ik haw de tiid net om dat sa allegear werom te setten. Dêr kom noch by dat der no oaren fan nl: hjirhinne komme om't hja it ek better witte. Op nl: is der altiten spul, en dat moat skynber hjirhinne eksportearre wurde. Ik kom oer in wike noch wolris te sjen at fy: syn eigen saken regele mei, of dat nl: it rjocht hat hjir alles mar te dwaan om't wy hjir sûnder harren gjin spul hawwe. [[Meidogger:Aliter|Aliter]] 28 feb 2010, 23.53 (CET)
:Gebruiker:Multichill is een van de gebruikers op de verschillende projecten die zeer veel verstand heeft van licenties en bestanden, zoals foto's. Hij gebruikt zijn bot voor verschillende doeleinden ten einde de boel te verbeteren. Ik merk heden avond dat gebruiker Aliter gewoonweg blind de bewerkingen van de bot van Multichill aan het terugdraaien is, zonder dat Aliter begrijpt hoe de vork in de steel zit. Op de Friese Wikipedia is het net als ieder ander project van de Wikimedia Foundation verplicht de bestanden een licentie mee te geven. De Wikimedia Foundation draait de servers, en tegen deze organisatie kan een dure rechtszaak aangespannen worden door de eigenaren van foto's en media als er niet voldaan wordt aan de licentievoorwaarden die hangen aan een foto/bestand. Tevens heeft de Wikimedia Foundation in mei 2009 besloten [http://wikimediafoundation.org/wiki/Press_releases/Dual_license_vote_May_2009] om alle artikelen en alle bestanden een dubbele licentie mee te geven, waarbij het momenteel niet meer toegestaan is werk onder uitsluitend GFDL op Wikipedia te hebben staan. Wikipedia is een samenwerkingsproject waar verschillende gebruikers samenwerken, maar als het gaat om licenties en bestanden is het noodzaak dat gebruikers inhoudelijke kennis en verstand van zaken hebben voordat ze daarmee aan de slag gaan en wijzigingen gaan doen. Als er vragen zijn, richt je dan tot gebruikers die er verstand van hebben, en laat foto's en andere bestanden met rust als je daar beperkte ervaring mee hebt. Het enige wat je dan doet is het project in gevaar brengen en anderen kunnen vervolgens de schade opruimen die je veroorzaakt hebt. Groetjes - [[Meidogger:Romaine|Romaine]] 1 mrt 2010, 00.04 (CET)
 
:Beste Aliter,
:Ik heb gewoon wat plaatjes overgezet naar Commons, iets wat heel gebruikelijk is op talloze Wikipedia's. In jouw voorstelling van zaken kan ik mij niet vinden.
:Gezien je reactie krijg ik het idee dat je een beetje last hebt van een Commonsfobie.
:Nou vraag ik me af wat de rest van de gemeenschap ervan vind. Dus bij deze de vraag:
:Steunen jullie Aliter in zijn actie (het terugdraaien van al mijn edits, het verwijderen van de botfvlag en mijn blokkade)? [[Meidogger:Multichill|Multichill]] 1 mrt 2010, 00.09 (CET)
222

bewurkings