Fleur Agema: ferskil tusken ferzjes

Content deleted Content added
L r2.7.1) (Bot - derby: nl:Fleur Agema
No edit summary
Rigel 1:
{{wurk}}
[[Ofbyld:Fleur Agema.jpg|thumb|250px350px|Fleur Agema]]
'''Marie-Fleur (Fleur) Agema''' ([[Purmerend]], [[16 septimber]] [[1976]]) is eenin [[Nederlân]]sk [[politikus|politika]]. NamensUt namme fan de [[Partij voor de Vrijheid]] (PVV) maaktsit zehja sindssûnt de TweedeTwadde KamerverkiezingenKeamerferkiezingen 2006 deel uit vanyn de [[Twadde Keamer fan de Steaten-Generaal]]. Ze werd opOp 30 novimber [[2006]] waard sy [[eed|beëdigdbeëdige]].
 
==Levensloop Libbenspaad ==
Agema studeerdestudearre [[arsjitektuer]] oan it HBO. ZeSy waswie vanfan 1999 totoant 2003 werkzaamromtlik als ruimtelijk ontwerperûntwerper en projectleiderprojektlieder op eenin architectenbureauarsjitekteburo. InYn 2003 werdwaard zesy voorfoar de [[List Pim Fortuyn]] inyn de [[Provinsjale Steaten]] van de provinciefan [[Noard-Hollân]] gekozenkeazen. Op 17 oktober 2003 zegde ze samen met twee andere Statenleden van de LPF het vertrouwen op in het bestuur van de LPF. In 2004 verliet ze de LPF, uit onvrede met de voortdurende interne onenigheid. Ze besloot als onafhankelijke ''Groep Agema'' haar Statenzetel te behouden. In de StatenSteaten kaartte ze het in haar ogen te ruime subsidiebeleid aan.<ref>[http://www.refdag.nl/nieuws/binnenland/em_een_steeds_smeriger_verhaal_em_1_191234 „Een steeds smeriger verhaal”]. [[Reformatoarysk Deiblêd]], 17 novimber 2006</ref>
 
In 2006 sloot ze zich aan bij de Partij foar de Frijheid vanfan [[Geert Wilders]] en kwam ze op een tweede plaats op de [[Tweedekandidatenlist Kamerverkiezingen 2006/Kandidatenlijst/Partij voor de Vrijheid|kandidatenlijst vanfan de nieuwenije partij voor de Tweede Kamerverkiezingen van dat jaar]]. Agema nam op 14 maart 2007 afscheid van ProvincialeProvinsjale StatenSteaten. Haar laatste debat, gehouden op 19 februari van dat jaar, ging over de verordening op de fractieondersteuning. Binnen de Tweede Kamerfractie waren in 2006 haar speerpunten [[ruimtelijke ordening]] en [[volkshuisvestingfolkshusfestiging]] [[ferkear en wettersteat]]. TevensTeffens is ze vicefractievoorzitterficefraksjefoarsitter. Sinds 2010 is zij woordvoerster folkssûnens, wOlwêzen en sport, jeugd en húshâldin, en het subsydzjebelied.
 
== Underskieding==