Knooppunt Euvelgunne: ferskil tusken ferzjes

Content deleted Content added
Swarte Kees (oerlis | bydragen)
nl;
(Gjin ferskil)

De ferzje fan 6 apr 2012 om 21.15

It Knooppunt Euvelgunne (by it bedriuwenterrein Driebond yn Grinslânn) is it nije ferkearsknooppunt foar de oansluting fan de dûbelbaansautowei N7 en de dûbelbaansautowei N46, as ferfanging fan de besteande ôfritkonstruksje yn it Europaplein tusken de Grinzeer eastlike en súdlike ringwei.

Knooppunt Euvelgunne
Oan dizze side wurdt noch wurke!

Fier hjir asjebleaft gjin bewurkings út
oant de skriuwer mei de side klear is.


Het knooppunt, in de vorm van een scheve trompetaansluiting, is aangelegd als onderdeel van het Euvelgunnetracé. Het knooppunt en het tracé zijn vernoemd naar de voormalige buurtschap Euvelgunne. Door het knooppunt ontstaat een doorgaande verbinding zonder verkeerslichten op het traject van de A7 naar de oostelijke ringweg, waarbij ook het Europaplein wordt ontlast.

Het knooppunt is in de ringweg (van Europaplein naar Ringweg Oost v.v.) geopend op 15 december 2008 [1]. De tak vanuit de A7 (vanuit Duitsland richting zowel Europaplein als Ringweg Oost en v.v.) is op 1 februari 2009 geopend. Hiermee is het voormalige trace over de Gideonbrug nu officieel een stadsautoweg met een maximale snelheid van 70 km/u.

Boarnen, noaten en referinsjes

Boarnen, noaten en/as referinsjes:
  1. Nieuw knooppunt in ringweg open op de site van het Dagblad van het Noorden