Carl Schenstrøm

Carl Schenstrøm (Kopenhagen, 13 novimber 1881 - dêre, 10 april 1942) wie in Deensk toaniel- en filmakteur en komyk. De langliddige Schenstrøm wie de helte fan it koartswillich duo Fyrtaartet og Bivogen dat yn Nederlân bekend waard as Watt en Halfwatt; syn earste filmoptredens wiene yn stomme films.

Watt en Halfwatt op besite yn Nederlân, 1924

Filmografy (karút)Bewurkje

  • 1937 - Bleka greven
  • 1926 - Ebberöds bank
  • 1925 - Polis Paulus' påskasmäll
  • 1921 - Silkesstrumpan
  • 1921 - Landsvägsriddare
  • 1920 - En hustru till låns
  • 1918 - Mästerkatten i stövlar

Keppelings om utensBewurkje