Taalbehearsking
nds Disse Bruker snackt Platt as Moderspraak.
de-3 Dieser Benutzer hat sehr gute Deutschkenntnisse.
nl-2 Deze gebruiker heeft gemiddelde kennis van het Nederlands.
fy-1 It Frysk fan dizze meidogger is minimaal.
frs-2 Düsse Bruuker kan oarich Seeltersk boale.
en-1 This user is able to contribute with a basic level of English.


Sykje op Taalbehearsking

Hallo, ik ben Bernd.

Helaas spreek ik (nog) geen Fries, daarom schrijf ik dit in de Nederlandse taal.

Ik woon in Duitsland (Dútslân)in de Gemeente Saterland (Frysk: Sealterlân). Dat is maar 50 km over de grens bij Nieuweschans (Frysk: Nijeskâns). Het Saterland is een oude Friese gemeente. In onze gemeente word nog het Saterfries (Frysk: Sealterfrysk) sproken. Het Saterfries is het enige overblijfsel van het oude Oosterlauwers Fries (Frysk: Eastfrysk). Het Oosterlauwers Fries werd vroeger sproken in het gebiet tussen de revieren de Lauwers (de grins tusken Fryslân en Grinslân) en de Weser (bij Bremen). Het Saterland was vroeger deel van de Zeven Friese Zeelanden (Frysk: Sân seelannen).

De Gemeente Saterland heft 13.325 inwooners (2009), waarvan nog 2.500 de oude Saterfriese taal spreken en onderhoud vriendschappelijke contacten naar het Nederlandse (West-)Friesland (Frysk: Fryslan).

Ik mocht graag hier op de Fryske Wikipedy meedoen aan artikelen, die een betrekking hebben met het Saterland.

It Sealtersk is in taal dy't allinich sprutsen wurdt yn de gemeente Sealterlân, Nedersaksen, Dútslân. Der binne noch likernôch 2.000 minsken dy't de taal prate, en dêrmei is it ien fan de lytste talen fan Jeropa. It Sealtersk is in Fryske taal, en wol de lêste oerbleaune fariant fan it Eastfrysk. Njonken it Westerlauwerske Frysk en it Sealtersk is der ek noch it Noardfrysk, dat troch likernôch 10.000 minsken oan de Noardseekust fan Sleaswyk-Holstein, by de Deenske grins, praat wurdt. Dizze trije talen binne ûnderinoar net samar te ferstean.