Sjoerd Bottema

Sjoerd Bottema

Sjoerd Bottema (Raerd, 16 augustus 1948) is in Frysk skriuwer út Weidum. Hy is learaar Frysk en Nederlânsk yn Ljouwert. Hy spilet toaniel en wurke mei oan it Iepenloftspul yn Jorwert.

BibliografyBewurkje

  • Broei' berneferhaal, (1991)
  • It Nachtboek, ( 1991)
  • 'Knyflok en reidmannen' (1994), ien ferhaal fan dizze bondel
  • It fertriet fan dokter Kildare. Ferhalen út Westerwierrum, (1994)
  • Neaken as in ierdbei, (1998)
  • It aai fan Siderius : In ynspekteur Hofstra mystearje, (2001)
  • De stien (mei Baukje Wytsma, boekewikegeskink), (2006)
  • It piipjen fan de proai, (2009)

Sjoerd Bottema krige de Rely Jorritsmapriis foar de ferhalen:

  • 'Nachtsuster Linda en it fertriet fan dokter Kildare' (1991)
  • 'White Christmas' (1992)
  • 'It tredde ferhaal' ( 1993)