Wilfred Jackson

Wilfred Jackson (Chicago, 24 jannewaris 1906Newport Beach, 7 augustus 1988) wie in Amerikaansk animator dy't by Disney wurke.

Wilfred Jackson
persoanlike bysûnderheden
echte namme Wilfred Jackson
nasjonaliteit Flag of the United States.svg Amerikaansk
berne 24 jannewaris 1906
berteplak Chicago
stoarn 7 augustus 1988
stjerplak Newport Beach
wurkpaad
berop/amt animator
jierren aktyf 19281961
reden
  bekendheid
wurksum by Walt Disney

FilmografyBewurkje

jier titel funksje
1937 Snow White and the Seven Dwarfs sekwinsjeregisseur
1940 Pinocchio sekwinsjeregisseur
Fantasia regisseur segmint A Night on Bald Mountain/Ave Maria
1941 Dumbo sekwinsjeregisseur
1943 Saludos Amigos (koarte film) sekwinsjeregisseur
1946 A Feather in His Collar (koarte film ) regisseur
Song of the South animaasjeregisseur
1948 Melody Time animaasjeregisseur
1950 Cinderella regisseur
1951 Alice in Wonderland regisseur
1953 Peter Pan regisseur
1955 Lady and the Tramp regisseur
Dateline: Disneyland (dokumintêre tillefyzjespecial) regisseur
1954 - 1959 The Magical World of Disney (tillefyzjesearje) as himsels - 1 ôfl. / regisseur - 9 ôfl. / segmintregisseur - 2 ôfl. / sekwinsjeregisseur - 1 ôfl. / animaasjeregisseur - 1 ôfl.
1992 The Music of Disney: A Legacy in Song (fideodokumintêre) artyst: Turkey in the Straw
2002 American Legends (fideo) regisseur - segmint Johnny Appleseed

Keppelings om utensBewurkje

Boarnen, noaten en referinsjesBewurkje

Boarnen, noaten en/as referinsjes:

Foar boarnen en oare literatuer, sjoch ûnder: References en Further reading, op dizze side.