Wilco Berga

Wilco Berga (Snits, 8 septimber 1947) is Fryske skriuwer, dichter en keunstner dy't yn Harns wennet. Berga die de oplieding 'Academie voor beeldende kunst Minerva'. Njonken skriuwer is Berga dan ek byldzjend keunstner. Myn syn húsgenoate Tanja Blokland hat Wilco Berga yn Harns in atelier oan hûs.

Wilco Berga

BibliografyBewurkje

PoëzijBewurkje

  • 1990 : Reiger, vis en man / Reager, fisk en man (twatalige dichtbondel)
  • 1991 : Fan dit lân in fresco
  • 1992 : Gedichten en alles wat meegaat
  • 1996 : De flamingo’s fan earder
  • 2000 : Eilânliet / Eilandlied (Frysktalige dichtbondel mei Nederlânske oersetting)
  • 2006 : De fjilden foarby / Voorbij de velden
  • 2010 : Harnzer tijgedichten - Harlinger getijdegedichten
  • 2015 : Allinne en yn koar - Alleen en in koor

ProazaBewurkje

  • 1993 : Hauk en Hazze (roman)
  • 1997 : De swannen fan Lorenz (roman)
  • 1999 : It krantefanke (roman)
  • 2002 : It Portret (roman)
  • 2004 : Eilândochters (roman) (2e pr. yn 2010)
  • 2008 : It smoarge bestean (roman)
  • 2011 : Dat it streamt (ferhalebondel)

ToanielBewurkje

  • 1983 : Kening (ienakter)
  • 1985 : Side (jûnfoljend stik)
  • 1988 : Fijn zand (Hollânsktalige toanielmonolooch)
  • 1992 : Berchbewenners (jûnfoljend stik)
  • 1996 : Pikmar boulevard (ien fan de 10 sênes út Hertejacht skreaun troch ferskate skriuwers)

FerskaatBewurkje

  • 1997 : Reispapieren, autobiografisch verslag van 14 jaar literair en beeldend werk
  • 1998 : Sjonger en Dichter (Frysk- en Nederlânsktalige lietteksten, muzyk Ernst Langhout)
  • 2003 : Libretto foar rockopera Gysbert Gysbert (foar rockgroep Reboelje)
  • 2003 : Mingd bedriuw / Gemengd bedrijf (mei Anne Feddema, Bartle Laverman, Reinder R. van der Leest, gedichten/skilderijen)
  • 2004 : Fjoer en Wetter (Frysktalich libretto foar folksopera oer Bonifatius)
  • 2013 : Dagen dûnsje foarby - Dagen dansen voorbij (Frysk- en Nederlânsktalige CD)

PrizenBewurkje